OBS
Sportsway har desværre været nødt til at lukke for salg af varer. Er der spørgsmål til tidligere ordrer, bedes man kontakte Kundeservice på Kundeservice@sportsway.dk
  • Bedste Kundeservice
  • Bedste Anmeldelser
  • Ubegrænset Bytteservice
  • Fri Returret
  • Levering 1-2 hverdage
  • Fri levering ved 500 kr

Skridtbeskytter

Læs om Skridtbeskytter
Et hårdt slag i skridtet er bestemt ikke sjovt! I mange sportsgrene er der bestemte positioner, hvor risikoen er relativ stor - det er derfor vigtigt med optimal beskyttelse. 
KAN VI HJÆLPE? 71 99 95 96 eller send en mail

De fleste mænd har prøvet det - et hårdt spark, slag eller skud med bold i vores nedre kønsdele. Ofte sker det i forbindelse med sport, og i mange sportsgrene er der bestemte positioner, hvor risikoen for at det sker er relativ stor. Derfor har man udviklet skridtbeskytteren, som giver optimal beskyttelse af kønsorganet - og én ting er helt sikkert i dag; alle professionelle håndbold- og ishockeymålmænd bruger en skridtbeskytter, og det samme gør boksere, MMA-fightere og andre kampsportsudøvere.Hvad er en skridtbeskytter?


Skridtbeskyttere kan fås i flere forskellige modeller. Den mest almindelige er med en skål fastholdt af straps/taljebånd. Derudover er skridtbeskyttere med indbygget skål i et par kompressionsshorts begyndt at vinde stor indpas på markedet.


Udover de to forskellige modeller med taljebånd og kompressionsshorts, kan en skridtbeskytter også fås enten med eller uden fleksibel skål. Den mest almindelige er dog uden fleksibel skål, hvor skålen er lavet i et fast materiale, oftest hård plast.
Den almindelige skridtbeskytter, som vi kender, er lavet til mænd, hvor skålen har en rund form, så der er plads til kønsdelen. Men udover skridtbeskytter til mænd, kan der også fås skridtbeskyttere til kvinder med en væsentlig mindre bule end hos mændene.Hvordan virker en skridtbeskytter?


Overordnet set virker en skridtbeskytter ved at give optimal beskyttelse af skridtet. Mange tror fejlagtigt, at en skridtbeskytter tager al smerte ved skud, slag og spark i skridtet. En skridtbeskytter tager ikke al smerten, men beskytter mere mod skader, især alvorlige skader, som kan give varige mén. Den ulidelige smerte vil altid komme, uanset om man bruger skridtbeskytter eller ej, men en skridtbeskytter vil kunne tage noget af smerten.


En skridtbeskytter tages på, ligesom man tager underbukser på. Vi vil anbefale at man altid har et par underbukser på indenunder skridtbeskytteren, da den kan have en tendens til at ville gnave, men det forhindrer underbukserne.


Vi anbefaler at skridtbeskytteren først tages på efter opvarmningen med løb, da den kan være meget ubehagelig at løbe med. Man vil dog altid kunne mærke skridtbeskytteren, så det kræver stor tilvænning at bruge en skridtbeskytter.Hvorfor bruge en skridtbeskytter?


Uden brug af en skridtbeskytter risikerer man at ødelægge ens testikler hvis uheldet rammer. En testikel kan eksplodere, så man risikerer at miste den. Det skal dog nævnes, at det er næsten umuligt at ødelægge en testikel, og der skal ofte en del mere til, end et skud, slag eller spark i skridtet. Man kan risikere at få en mindre blodansamling, ved at hårdt slag, skud eller spark i skridtet, som ikke vil give varige mén eller skader. Men er man meget uheldig kan man risikere at en testikel bliver ødelagt eller knust, hvilket kan give varige mén, men det sker heldigvis utrolig sjældent. Testiklerne er heldigvis mere robuste end man lige umiddelbart skulle tro.


En skridtbeskytter kan minimere risikoen for blodansamlinger eller ødelagte testikler betragteligt, og vi anbefaler at du altid beskytter dig med en skridtbeskytter, hvis du spiller en position i sporten, hvor risikoen er relativ stor, eksempelvis som målmand i håndbold.Av! Findes der førstehjælp ved spark, skud eller slag i skridtet?


Det gør naturligvis rigtig ondt at blive ramt i skridtet, og det er uanset om man bærer skridtbeskytter eller ej! Men vi har samlet en række råd, hvis uheldet skulle være ude for dig:


➔ Sørg for at give testiklerne god støtte, så de ikke hænger løst


➔ Tag noget smertestillende medicin for at gøre smerterne udholdelige


➔ Kom is på med det samme, for at minimere smerterne


➔ Har du stadig smerter efter 2-3 dage anbefaler vi at søge egen lægeKøb din skridtbeskytter på Sportsway


Sportsway har vi et godt udvalg i skridtbeskyttere og andet sportsudstyr i den absolut bedste kvalitet - alle er kvalitetstestede! Husk at du på Sportsway.dk har fri bytteservice, så hvis du bestiller en forkert størrelse, kan du få den byttet kvit og frit - og at vi leverer på kun 1-2 hverdage!


Se også vores udvalg i tandbeskytter, skridttæller mm. under Øvrigt Sportsudstyr.