Varmecreme – Varmecremer i bedste kvalitet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De fleste af os kender den – den stærke lugt af varmecreme i omklædningsrummet lige før kamp. Uge efter uge hele året rundt bliver varmecremen brugt, og er et af de vigtigste sportspleje produkter i lægetasken på ethvert sportshold.

Hvordan hjælper varmecreme?

➔ Opbløder muskelstivhed
➔ Letter ømme led, muskelproblemer og overbelastninger
➔ Lettere lokalbedøvende
➔ Øger blodgennemstrømningen
➔ Varmer muskelvæv op, som giver øget smidighed
➔ Støtter kroppens naturlige restitution

Hvordan virker varmecreme?

Varmecreme indeholder stoffet Kamfer, som er let hudirriterende og stimulerer nerveenderne. Dette giver øget blodtilførsel til det indsmurte område, hvilket resulterer i en varmende effekt, samt øger blodgennemstrømningen.

Til at starte med vil varmecreme føles kølende på huden, og her bliver mange snydt, og fortsætter med at smøre varmecreme på. Den varmende virkning opstår først når cremen masseres ind i huden. Husk derfor at varmecreme ikke bare skal smøres let på, men skal masseres godt ind i huden.

Varmecreme med Kamfer – hvad er kamfer?

Kamfer udvindes ved vanddampdestillation af kamfertræets rødder og kviste, som findes i bl.a. Kina, Taiwan og Japan. Enkelte gange kan det også udvindes ved dannelsen af små kamfer-krystaller på træets bark. I dag bruges dog oftest syntetisk fremstillet kamfer, for at få den maksimale virkning.

Kamfer er et gammelt lægemiddel, især i Asien, som er blevet brugt til utallige sygdomme f.eks. lungebetændelse og pest. Det er videnskabelig bevist, at kamfer har en desinficerende virkning, og nogle hudaktiverende egenskaber, og derfor bruges i de fleste massageprodukter og varmecremer.

Hvornår skal varmecreme bruges?

Mange, især ældre sportsudøvere bruger varmecreme af ren tryghed, eller fordi vejret er koldt udenfor. Varmecreme skal kun bruges ved muskelstivhed eller andre milde muskelproblemer, da kroppens muskler ellers vil blive afhængige af varmecreme, hver gang de skal aktiveres.

Vi anbefaler, at varmecreme først smøres på efter en let gang opvarmning/løb, da man først her ved præcis, hvilke muskler der er problemer med. Herefter køres der en hårdere gang opvarmning. Hvis der er tale om et kronisk problem, kan varmecreme dog godt bruges før opvarmning, men det er sjældne tilfælde. Vi vil altid anbefale, at prøve kroppen af uden varmecreme først. Vigtigst af alt, må varmecreme aldrig erstatte opvarmning, da den blot varmer det overfladiske muskelvæv.

Virkningen af varmecreme holder typisk i 3-4 timer, men kan svinge med 1-2 timer alt efter aktivitet, vejr og kroppens størrelse.

Hvad er vigtigt at vide inden brug af varmecreme?

Ved akut opstået skade, er det første mange sportsudøvere gør, at smøre området godt og grundigt ind i varmecreme. Dette må man under ingen omstændigheder – faktisk må varmecreme ikke bruges indenfor 48 timer efter en akut skade!

Varmecreme bør ikke anvendes på meget følsom hud eller ved astma. Er brugen af varmecreme alligevel nødvendig, anbefaler vi en konsultation hos lægen først!

Børn under 5 år må under ingen omstændigheder komme i kontakt med varmecreme, heller ikke ved korrekt brug. Vi anbefaler, at varmecreme først bruges ved 20 år og opefter.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at vaske fingrene grundigt efter brug, så det ikke kommer i nærheden af øjnene eller kønsdelsregionerne. Sker dette alligevel, er det vigtigt at skylle rigtig godt med det samme. Ved slemme tilfælde anbefaler vi at kontakte lægen.

Av! Jeg har fået alt for meget varmecreme på – hvad gør jeg?

Da varmecreme har en kølende virkning til at starte med, og først får en varmende virkning når det masseres ind i huden, begår mange den fejl, at smøre alt for meget varmecreme på huden. De fleste af os har begået fejlen, hvor det ender med, at hele benet er kridhvidt.

Normalt kan brug af for meget varmecreme reddes med et håndklæde eller noget toiletpapir. Men ved massivt brug, kan det være svært at redde, hvilket kan resultere i en ulidelig smerte – men det er der selvfølgelig råd for! Tør først alt varmecreme af overfladen, hvorefter du tørrer området af med husholdningssprit. Husk at vask området grundigt med vand efterfølgende, og smør det godt ind i fugtighedscreme, da sprit udtørrer huden.

Godt råd: Av! Stiv nakke og hovedpine – kan varmecreme hjælpe?

Varmecreme er et effektivt redskab til hovedpine grundet stiv nakke, da varmecreme har en varmende og opblødende effekt på muskelvævet. Varmen vil opbløde muskelvævet i nakken og lindre stivheden i nakkemusklerne. Varmecreme vil også skabe øget blodgennemstrømning til nakken og hovedet, som vil være med til at lindre hovedpinen sammen med de opblødte nakkemuskler.

Del.

Skriv en kommentar